16 d’abril de 2010

Com fer un pastís de Sant Jordi

Demaneu a algún adult que us ajudi i sorpreneu-los amb aquest deliciós pastís de Sant Jordi.
Apunteu-vos la recepta i... cap a la cuina falta gent!!

INGREDIENTS I ESTRIS NECESSARIS:
Per fer la crema: 20 grams de "Maizena", 1 got de llet, 100 grams de sucre, una branqueta de canyella i 3 rovells d'ou

Per a la resta del pastís: 100 grams de melindros, 100 grams de nata, 1 copeta de xarop de grosella, mig pot de melmelada de maduixa i 100 grams de maduixots

Estris necessaris: forquilles i culleres per remenar, un pot per anar al foc, un motlle rodó i una plata per servir el pastís

COM ES FA?:
1) Desfeu la "Maizena" amb un rajolí de llet freda.
2) Poseu la resta de la llet amb el sucre i la canyella en un pot al foc.
3) Quan arrenqui el bull, retireu el pot del foc i deixeu-ho refredar una mica.
4) A part, barregeu bé els rovells dels ous amb la "Maizena" desfeta amb la llet.
5) Després, traieu la branqueta de canyella de la llet, barregeu-la amb els ous i la "Maizena" i remeneu bé.
6) Torneu a posar la crema al foc sense parar de remenar.
7) Just quan arrenqui a bullir, traieu-la del foc i deixeu-la refredar.
8) Cobriu tot el volt d'un motlle amb els melindros. Poseu-los drets, recolzats a les parets del motlle, i si sobresurten, talleu-los. Els trossos de melindro que us sobrin, trinxeu-los i afegiu-los a la crema quan estigui freda.
9) Afegiu a la crema la meitat de la nata, la copeta de grossella, la meitat de la melmelada i dels maduixots.
10) Aboqueu tota la barreja al motlle dels melindros i col·loqueu el pastís a la nevera una estona perquè es refredi.
11) Un cop fred, poseu una plata sobre el motlle i gireu-lo. Ara ja el podeu deocarar amb la resta de la melmelada, alguns maduixots i la nata.

BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada