15 de desembre del 2016

Les biblioteques!

Les biblioteques, a més de guardar un munt de llibres plens d'històries increïbles, acostumen a ser edificis curiosos i interessants. Aquestes són algunes de les més impressionants del món!


Biblioteca d'Alexandria
Qua es va fundar, al segle III (fa més de dos mil anys), era la biblioteca més gran i famosa de tot el món. Actualment, a la ciutat d'Alexandria (a Egipte) existeix una nova i espectacular biblioteca que rememora l'antiga.



Biblioteca del Trinity College de Dublín
Aquesta biblioteca sembla de pel·lícula! Està ubicada a la ciutat de Dublín, a dins de la universitat més antiga d'Irlanda, i disposa d'uns tres milions de llibres. El més famós és el Llibre de Kells, una obra del segle IX que es guarda com si fos una joia!




Biblioteca Museu de l'Àlbum Il·lustrat Infantil
En aquesta biblioteca de la ciutat d'Iwaki, al Japó, només hi trobaràs llibres il·lustrats! A més, com que els exposen en uns prestatges quadrats col·locats a les parets, pots veure les portades d'una ullada i triar quin t'agrada més. Espectacular, oi que sí?



Biblioteca de Stuttgart
En realitat es diu Stadtbibliothek am Mailänder Platz és una de les biblioteques més modernes del planeta. Es troba a la ciutat de Stuttgart, a Alemanya. Té forma de cub i l'interior és tan blanc que sembla que hi hagi nevat a dins!



Biblioteca Vasconcelos
Veient les gegantines prestatgeries de les seves sales és fàcil entendre per què li diuen la "Megabiblioteca". Té les parets i el sostre de vidre i disposa d'un sistema que permet allargar i escurçar les prestatgeries per encabir més o menys llibres. Actualment en guarda uns 600.000. Si la voleu veure, heu de viatjar a Ciutat de Mèxic, a Mèxic.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada