3 d’agost del 2015

Alícia al país de les meravelles: 150 anys

Aquest estiu es celebren els 150 anys de la primera publicació del llibre Alícia al País de les Meravelles. Una història que inventar-se el capellà Charles Lutwidge Dodgson una tarda de 1862 mentre passejava amb barca amb tres nenes que li demanaven, sense parar, que els hi expliqués un conte.

El d'aquella tarda els hi va agradar tant que una de les tres nenes -Alice Liddell- li va demanar que la posés per escrit. El capellà li va fer cas i el mateix dia es va posar a escriure el llibre, sota el pseudònim de Lewis Carroll.


Quan obriu el llibre, hi trobareu a l'Alícia asseguda en un camp d'herba i mooolt avorrida. De sobte, un conill molt esverat passa per davant seu i entra dins una llodriguera. La nena també s'hi fica i acaba caient per un forat profundíssim i aterrant al País de les Meravelles. Allà hi descobrirà un jardí preciós, tot ple de flors, però passaran molts capítols abans no pugui arribar-hi, perquè pel mig el seu cos es farà gran i petit, parlarà amb un Erugot blau que fuma, un bebè es convertirà en porquet als seus braços... i quan arribi altre cop al jardí hi trobarà una reina molt temible!

I vosaltres, us atreviu a seguir el conill i a entrar dins la llodriguera?

A la Biblioteca hi trobareu:

* Contes a partir d'11 anys:
- Alícia al país de les meravelles
- Alícia en el país de las maravillas
- Alícia en terra de meravelles

* Novel·les juvenils:
- Alícia al país de les meravelles
- Alícia al país de les meravelles

* CD i DVD:
- Alicia en el país de las maravillas - DVD
- Alicia en el país de las maravillas - DVD
- Alice in Wonderland - CD

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada